Tikka masala kylling

tikka masala kylling

tikka masala kylling

Tikka masala kylling er en meget populær ret i Indien, som man kan få på stort set alle restauranter. Enhver indisk husmor med respekt for sig selv har sin helt egen opskrift på tikka masala kylling. Retten laves også med andre typer kød, som for eksempel lam og rejer. Desuden kan den laves vegetarisk med svampe. En stor del at befolkningen i Indien er vegetarer og veganere, det anslås at op mod 40% af befolkningen slet ikke spiser kød, og tikka masala med champignon er derfor en meget anvendt ret.

4 personer
30 min + marinering

Ingredienser til tikka masala kylling:

  • 300 g kylling
  • 200 g champignon

Marinade til tikka masala kylling:

  • ½ dl tykmælk
  • 1 spsk. hvidløg, presset
  • 1 spsk. ingefær, fintrevet
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. chilipulver (jeg blandede ½ tsk sød chilipulver og ½ tsk chiliflager)
  • 2 tsk. groft havsalt
  • ¼ dl citronsaft

Sovs til tikka masala kylling:

  • 4 spsk. olie
  • 150 g løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk  ingefær, finthakket
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 20 mandler, finthakket (evt. i minihakker)
  • 4 dl vand
  • 3 spsk. piskefløde
  • Salt

Opskrift på indisk tikka masala kylling:

  1. Bland alle ingredienser til marinaden og skær kyllingen i mundrette stykker og champignon i kvarte. Bland kylling, champignon og marinade godt og lad det trække mindst 30 min, men gerne natten over.

  2. Varm olien på en middelvarm pande, tilsæt de hakkede løg og steg til de er klare, men uden at de bliver brune.

  3. Tilsæt hvidløg og ingefær, steg 2 minutter til hvidløget begynder at afgive duft.

  4. Tilsæt tomatpure, gurkemeje, sammen med den marinerede kylling og champignon, steg i 5 minutter.

  5. Tilsæt vand, mandler og fløde, lad det simre under låg i ca. 10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

  6. Smag til med salt.

TIP: Hvis retten ikke er stærk nok tilsættes ekstra chiliflager. Hvis retten er for stærk tilsættes ekstra fløde eller tykmælk. Rør sovsen med ekstra meget tykmælk, så spiser børnene også med!

Server retten med jasmin ris og naanbrød.

Hvorfor lave indisk tikka masala kylling?

Indisk kylling tikka masala er som mange andre indiske retter både nemt og hurtigt at lave. Hvis man laver marinaden på forhånd, kan retten let laves på 30 minutter. Indisk kylling tikka masala er samtidig en fedtfattig ret, hvor man udnytter de mange krydderier til at give masser af smag.

 

Tags: , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar