Tandoori rejer

Tandoori med rejerTandoori rejer er en nem og lækker ret som kan bruges som kød til aftensmaden, forret eller som snack.

4 personer

Marinade: 12 timer

Ingredienser til Tandoori rejer:

  • 24 store tiger rejer
  • 1 portion tandoori krydderi/marinade, se opskrift i linket.
  • Evt. friskhakket chili

Opskrift på Tandoori rejer:

  1. Tø rejerne op i koldt vand eller i køleskabet og dyp dem tørre med køkkenrulle.
  2. Bland rejer om tandoori krydderi/marinade og lad det trække i køleskabet i ca. 12 timer.
  3. Varm en pande godt op med lidt solsikkeolie, steg rejerne i den marinade som hænger ved i ca. 2-3 minutter
  4. Vær opmærksom på at rejerne kun skal have ganske kort tid på panden, ellers bliver de seje.
  5. Drys med lidt frisk hakket chili afhængig af hvor stærke rejer du vil have.

TIP: Hvis du ikke har tid til at lade marinaden trække i 12 timer, så kan du i stedet bruge en tør marinade. Lav en  marinaden fra denne opskrift, men undlad yoghurten. Lad rejerne marinere i ½-1 time. Gnid derefter rejerne med ca. 1 dl yoghurt og steg på panden.

TIP: Hvis dine Tandoori rejer skal spises sammen med en sauce, kan det være en fordel at fjerne halerne inden de marineres og steges.

Måder at stege tandoori rejer på:

Tandoori rejer laves traditionelt i en Tandoor. En tandoor er en lerovn, som er meget udbredt i Indien. Tilberedning i en tandoor giver sagtige og lækre rejer, fordi der opstår meget høj varme i en tandoor. Dermed steges rejerne kun i ganske kort tid og beholder dermed deres saftighed. De færreste danskere har adgang til en tandoor, men man kan heldigvis sagtens efterligne den høje varme i de danske køkkener. Grillen er det bedste redskab til tilberedning af tandoori rejer, men en brandvarm pande kan også bruges. Hvis du hellere vil bruge ovnen, så kan det også lade sig gøre. Sørg dog for at stege tandoori rejerne i et fad, som allerede er forvarmet i ovnen, allerhelst i støbejern og kun i ganske kort tid.

 

Tags: , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar