Tandoori kylling

Tandoori

Tandoori

Tandoori kylling er lækkert mørt kød, som er grillet eller stegt i en krydret marinade. Navnet referere til den måde tandoori kylling tilberedes på i Indien, nemlig i en såkaldt tandoor. En tandoor er en cylinder formet lerovn, som typisk opvarmes med træ. Ovnen bliver meget varm og er derfor perfekt til tilberedning af mørt og saftigt kød. Tandoori kylling spises med ris, indisk brød og eventuelt sauce.

Ingredienser til tandoori kylling:

Opskrift på tandoori kylling:

  1. Kyllingen skæres i tern på cm 3×3 cm.
  2. Bland tandoori blandingen med kyllingestykkerne og lad det trække i 12-24 timer.

Du kan tilberede på to forskellige måder:

Tandoori kylling på grill eller pande:

  1. Steg kyllingestykkerne med det marinade der hænger ved på en grill eller brandvarm pande.
  2. Tag kyllingestykkerne af grillen når kødet er gennemstegt.

Tandoori kylling i ovn (denne metode er ikke helt så god som grill eller pande):

  1. Varm ovnen op på 250 grader eller så varmt som muligt. Sæt et fad i ovnen og lad det varme med. Når ovnen er varm skal fadet varmes igennem ca. 15 minutter længere for at blive brandende varm.
  2. Tag fadet ud af ovnen og læg kødet med den marinade, som hænger ved i fadet og sæt det i ovnen med det samme igen.
  3. Hold øje med kødet og tag det ud så snart den er gennemstegt. Det tager lidt længere tid i ovnen end det gør på grillen.

Server tandoori kylling med ris og brød.

TIP: Det er vigtigt af tandoori kylling kun steget til den lige akkurat er gennemstegt. Steges den længere tid end nødvendigt bliver kyllingen tør og sej.

Hvorfor lave tandoori kylling:

Tandoori kylling er nemt at lave og kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Det møre krydrede kød kan serveres som en del af et hovedmåltid eller som forret. Alternativt kan de lækre møre kyllingestykker bruges som et krydret mellemmåltid eller som snack. Tandoori kylling behøver ikke at være varmt for at smage godt. Den kolde variant er mindst lige så lækker, for eksempel i en salat.

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Tandoori kylling”

  1. Susanne 21/07/2013 at 18:19 #

    Ih hvor er det spændende og flot.

    • Sara 22/07/2013 at 14:45 #

      Hej Susanne. Tak for din kommentar, der kommer snart flere tandoori retter her på siden. Venlig hilsen Sara

  2. erik dikeb 20/03/2014 at 17:45 #

    Hej,
    Jeg skal lave mad til fire personer og overvejer kraftigt at servere denne ret som hovedret. Men jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan jeg bedst muligt får mere god sovs til?
    Vh. erik

  3. Lykke 03/10/2014 at 20:52 #

    Hej Erik Dikeb,

    Et lille råd kunne være, at blande den færdigstegte marinerede kylling sammen med lidt fed yoghurt eller skyr. Hvis konsistensen ønskes mere flydende, så kan du eventuelt blande lidt kokosmælk i – vær’ dog opmærksom på at rettens smag formildes – og derfor kan det være en idé at tilføre mere tandoori krydderi.
    Smag til med lidt salt.

    God fornøjelse!!

Skriv et svar