Tandoori krydderi

tandoori1 1024x473 Tandoori krydderi

Tandoori krydderi kan man let lave derhjemme. Krydderiet minder på mange måder om garam masala krydderi, bortset fra dem karakteristiske røde farve. Den røde farve kommer fra et farvestof og da jeg ikke synes at farvestoffer hører hjemme i madvarer, har jeg undladt det i min blanding.

Mængde: 1 portion

Tilberedningstid: 10 minutter

Ingredienser til hjemmelavet tandoori krydderi:

  • ½ tsk solsikkeolie
  • 3 tsk spidskommen frø
  • 2 spsk hele koriander frø
  • 2 spsk paprika
  • 2 stk gurkemeje
  • 2 tsk salt
  • 3 friske grønne chilier
  • 8 cm ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 4 dl yoghurt
  • 2 lime

Opskrift hjemmelavet tandoori krydderi:

  1. De hele krydderier ristes af på en varm pande med olie. Vend dem und til krydderierne begynder at afgive duft, det tager 2-3 minutter.
  2. Afkøl og knus de hele krydderier med paprika, gurkemeje og salt i en morter.
  3. Hak de 3 chilier fint og riv hvidløg og ingefær.
  4. Bland det hele sammen og giv det evt. en tur en krydderikværn.
  5. Tandoori krydderiblandingen er nu klar til at blande med yoghurt og limesaft. Herefter blandes det kød du gerne vil marinere i, fx. kylling eller rejer.

TIP: Tandoori krydderiblandingen kan sagtens gemmes nogle uger i køleskabet, hvis du ikke vil bruge det hele på en gang. Så skal du bare vente med at blande yoghurt og limesaft i.

Tandoor:

Indiske retter med tandoori krydderi laves traditionelt i en tandoor. En tandoor en en lerovn, som er cylinderformet. Ovnen bruges til madlavning i mange asiatiske lande, men en specielt udbredt i Indien og Pakistan. Tilberedning i en tandoor har den fordel at ovnen bliver meget varm, man kan derfor stege kødet ved høj varme i kort tid. Det betyder at kødet bevarer sin saftighed, samtidig med at det gennemsteges. Ovnen opvarmes normalt med træ og bruges blandt andet til at tilberede kød, fisk, grønsager, naan og chapati brød. Man kan dog sagtens bruge en almindelig ovn eller pande til at tilberede tandoori retter i.

 

Tags: , ,

No comments yet.

Skriv et svar