Tandoori krydderi

tandoori

Tandoori krydderi kan man let lave derhjemme. Krydderiet minder på mange måder om garam masala krydderi, bortset fra dem karakteristiske røde farve. Den røde farve kommer fra et farvestof og da jeg ikke synes at farvestoffer hører hjemme i madvarer, har jeg undladt det i min blanding.

Mængde: 1 portion

Tilberedningstid: 10 minutter

Ingredienser til hjemmelavet tandoori krydderi:

  • ½ tsk solsikkeolie
  • 3 tsk spidskommen frø
  • 2 spsk hele koriander frø
  • 2 spsk paprika
  • 2 stk gurkemeje
  • 2 tsk salt
  • 3 friske grønne chilier
  • 8 cm ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 4 dl yoghurt
  • 2 lime

Opskrift hjemmelavet tandoori krydderi:

  1. De hele krydderier ristes af på en varm pande med olie. Vend dem und til krydderierne begynder at afgive duft, det tager 2-3 minutter.
  2. Afkøl og knus de hele krydderier med paprika, gurkemeje og salt i en morter.
  3. Hak de 3 chilier fint og riv hvidløg og ingefær.
  4. Bland det hele sammen og giv det evt. en tur en krydderikværn.
  5. Tandoori krydderiblandingen er nu klar til at blande med yoghurt og limesaft. Herefter blandes det kød du gerne vil marinere i, fx. kylling eller rejer.

TIP: Tandoori krydderiblandingen kan sagtens gemmes nogle uger i køleskabet, hvis du ikke vil bruge det hele på en gang. Så skal du bare vente med at blande yoghurt og limesaft i.

Tandoor:

Indiske retter med tandoori krydderi laves traditionelt i en tandoor. En tandoor en en lerovn, som er cylinderformet. Ovnen bruges til madlavning i mange asiatiske lande, men en specielt udbredt i Indien og Pakistan. Tilberedning i en tandoor har den fordel at ovnen bliver meget varm, man kan derfor stege kødet ved høj varme i kort tid. Det betyder at kødet bevarer sin saftighed, samtidig med at det gennemsteges. Ovnen opvarmes normalt med træ og bruges blandt andet til at tilberede kød, fisk, grønsager, naan og chapati brød. Man kan dog sagtens bruge en almindelig ovn eller pande til at tilberede tandoori retter i.

 

Tags: , ,

4 Responses to “Tandoori krydderi”

  1. Kirsten utzon 25/03/2015 at 16:19 #

    Sikke nogle skønne opskrifter du har samlet. Jeg kan godt lide din tilgang til madlavningen og dit mantra (hvis man kan det det et mantra) om at unødige farve og kunstige smagsstoffer ikke hører hjemme i madlavningen. Det hører ikke hjemme nogen steder..

    • Sara 28/06/2015 at 13:19 #

      Hej Kirsten.

      Dejligt at du kan lide vores hjemmeside!
      Vi er helt enige om at unødig farve og kunstige smagsstoffer ikke hører hjemme i madlavningen.
      Heldigvis kan man finde masser af naturlige farvemidler, hvis man er lidt kreativ.

      Venlig hilsen
      Sara

  2. Kirsten utzon 25/03/2015 at 16:25 #

    PS. Ved du hvor man kan købe en tandoor henne? Har du en opskrift på kartofler med spinat? Dine opskrifter er rigtig gode.. :-)

    • Sara 28/06/2015 at 13:23 #

      Hej igen

      Jeg tror desværre ikke det er muligt at købe en tandoor i danmark. Jeg har i hvert fald endnu ikke fundet en. Jeg har desværre ikke en opskrift på kartofler med spinat. Tusind tak for komplimentet :-)

      Venlig hilsen Sara

Skriv et svar