Pita

pita Pita

Pita

Pita er dejlig nemt at lave og smager meget bedre end dem man kan købe i butikkerne. Der spises brød til de fleste indiske retter og det er derfor godt at variere mellem de forskellige slags. De mest almindelig brød typer er chapati, naan, papadums og pita.

8 stk

Tilberedningstid: 30 min

Hævetid: 1-24 timer (afhængig af mængden af gær og hævemetode)

Ingredienser til pita:

  • 5-10 gram gær
  • 2,5 dl vand
  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl durum
  • 1 æg (kan erstattes af vand)
  • 1/4 tsk salt
  • 2 spsk olie

Opskrift pita:

  1. Opløs gæren i lunken vand
  2. Tilsæt æg og olie og rør det sammen
  3. Tilsæt de 2 slags mel og salt og ælt det godt sammen. 7 minutter i hånden eller 5 minutter i røremaskinen.
  4. Lad dejen hæve i 8-12 timer på køkkenbordet eller 24 timer i køleskabet (brug koldt vand, hvis dejen sættes i køleskabet).
  5. Tænd ovnen på 250 grader eller så varmt som muligt. Hvis du ejer en bagesten, så brug den, hvis ikke kan du bruge en bageplade, som vender med bunden opad. Sæt bagestenen eller bagepladen i ovnen, så det hele bliver meget varmt.
  6. Del dejen i 8 stykker, til hvert stykke til boller og rul dem ud til store flade pandekager på ca. ½ cm i tykkelsen.
  7. Bag pitabrødene på bagesten eller bageplade til hulrummet fyldes med luft og pitabrødene er gyldne. Det tager 5-10 minutter.

Tip! Indisk brød er kendetegnet ved et tyndt sprødt ydre og en lækker blød og luftig midte. Det indiske brød bliver sådan fordi det bages ved meget høj varme, ofte ved åben ild eller på gaskomfur. De danske køkkener er ikke gearet til at skabe så høj varme, derfor er det en rigtig god ide at benytte en bagesten. Bagestenen kan netop efterligne den høje varme, så dit indiske brød bliver helt perfekt. Det bedste er at købe en pizzasten med tilhørende bagespade. det koster ikke ret meget og gør altså en kæmpe forskel for dit bagværk. Jeg anbefaler dette sæt.

Tip! Brug masser af mel til udrulning så dejen ikke hænger fast i bordet.

Tip! Hvis der ikke dannes hulrum i dine pitabrød, skyldes det sandsynligvis at bagepladen og ovnen ikke er varm nok!

Forskel på indiske brød:

Pita minder på mange måder om chapati. Pita er dog meget tykkere brød med hulrum til at fylde kød og grønsager i, hvor chapati er et meget tyndt pita brød ligeledes med hulrum. Chapati bruges til at folde rundt om kød og grønsager mens man spiser, på den måde har man ikke brug for en gaffel.

 

Tags: , , ,

No comments yet.

Skriv et svar