Ingefæris

ingefæris

ingefæris

Ingefæris er lækkert og nemt – især hvis man har en ismaskine. Denne indiske dessert er en meget frisk og syrlig is, som er perfekt til en varm sommerdag. Da ingefær er meget hyppigt anvendt i indisk mad, synes vi netop det kunne være spændende at blande den stærke smag af ingefær sammen med smagen af danske hindbær i et fælles og cremet udtryk.

Ingredienser til ingefæris:

  • 125 g hindbær
  • 2 spsk. lage fra syltede ingefær
  • 8 spsk. Sukker
  • 3 dl A38
  • 2 dl fløde
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk. finthakket syltede ingefær
  • 1 spsk. vand

Pynt:

  • Hindbær samt noget af den saft de har frigivet under kogning
  • Mandler der hurtigt er ristet på panden med sukker som efterfølgende er blevet grofthakkede.

Ingefæris opskrift:

  1. Først giver man hindbær, sukker og vand et opkog sammen i en gryde – til sukkeret er smeltet.
  2. Derefter skilles de kogte hindbær fra hindbærsaften, der hurtigt stilles på køl.
  3. Hindbærkerner skal nu fjernes fra de kogte hindbær, og det kan gøres ved at tage alle hindbærrene op i en lille tæt si, hvorefter man med en ske presser hindbærkødet igennem, så det til sidst kun er hindbærkerne der ligger tilbage i sien.
  4. Æggehviderne piskes stive og luftige.
  5. Hindbærkødet, hvor hindbærkernerne er afsiet, blandes med den afkølede hindbærsaft til én hindbærmasse
  6. A38, fløde, hindbærmassen, ingefærlagen, de finthakkede syltede ingefær blandes sammen.
  7. Herefter vendes de stive og luftige æggehvider i
  8. Hele den færdige masse skal nu i ismaskinen.
  9. Efter 30 min er isen klar til spisning (alt efter type ismaskine – prøv dig frem)

Tip! Der er mange forskellige ismaskiner på markedet. Hvis man gerne vil have en ismaskine kan det godt betale sig at købe en ordenlig maskine. Det er vigtigt at maskinen har et indbygget kølesystem og en tilstrækkelig stor motor, så det er muligt at lave større portioner. Jeg har selv en Nemox Gelatissimo, som jeg er rigtig glad for. Den kan alt det den skal og er ikke specielt dyr. Den kan købes lige her.

Servering:

  1. Hindbærsaften hæles over isen
  2. Derefter drysses de sukkerristede mandler udover isen.
  3. Nu er ingefær isen klar til servering.

Hvorfor lave ingefæris?

Ingefæris er perfekt som en fin indisk dessert eller som mundfrisker mellem mange retter. Ingefær renser og opfrisker nemlig munden, hvis man har indtaget flere forskellige smagsindtryk. Derudover er ingefæris overskueligt og nemt at lave. Ingefærisenes farve er smuk rosa og smagen er en frisk og ny blanding af den danske sommer i kraft af hindbærerne og ingefæren der er nerven bag det gode indiske køkken. Perfekt til en varm sommerdag. God fornøjelse!

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar