Indisk chikki

Indisk Chikki

Indisk Chikki

Indisk Chikki er en populær, traditionel samt lækker og sød indisk dessert. Det er en dessert der er meget nem og hurtig at lave med få ingredienser. Chikki er sprøde mandel flager, lavet af halverede mandler, ristede sesamfrø og lys karamel.

Ca. 50 stykker, varierer efter størrelse

15-20 min

Ingredienser til indisk Chikki

  • 2 spsk. smør
  • 2,5 dl sukker
  • 1/8 tsk. salt
  • 2 dl halverede mandler
  • 0,5 dl lyse sesamfrø ristede
  • 0,5 stang vaniljestang

Indisk Chikki opskrift:

  1. Smut mandlerne ved at give dem et hurtigt opkog, hvorefter de halveres. (Man behøver ikke at smutte mandlerne, men det færdige resultat bliver dog pænere)
  2. Sesamfrøene ristes på en tør pande i få minutter – men hold øje med dem, da det er meget vigtigt at de ikke bliver brændte.
  3. Vaniljekornene skrabes ud af vaniljestangen, hvorefter de deles og blandes med en smule af den samlede mængde sukker.
  4. Derefter smøres lidt olie på et stykke bagepapir.
  5. Smørret smeltes i en gryde eller kasserolle med en tyk bund, på medium varme. Når smørret er smeltet tilsættes salt, sukker og vaniljesukkeret kontinuerligt under omrøring indtil massen bliver flydende samt lysebrun og gylden. Det tager ca. 4-5 minutter og derefter slukkes varmen. Det skyldes, at man skal være meget opmærksom på, at når sukkeret begynder at smelte kan det nemt brænde på og det resulterer i en bitter karamelsmag.
  6. Herefter tilføjes de halverede mandler og de ristede sesamfrø. Rør derefter det hele hurtigt sammen i gryden, hvorefter den færdige masse fordeles jævnt på det smurte bagepapir.
  7. Lad massen køle af på bagepapiret ved stuetemperatur, hvorefter massen knækkes i stykker.
  8. Opbevar Chikki’en i lufttæt beholder.

TIP:

Da de har en tendens til at klistre lidt sammen, er det en god idé at inddele Chikki’en med bagepapir i den lufttætte beholder.

Hvorfor lave indisk Chikki?

Indisk Chikki er meget delikat – sprød karamel med bløde mandler, det er en god kontrast, der er spændende, anderledes og eksotisk. Indisk Chikki er, udover at være oplagt til at nydes som en sød snack, også meget velegnet til diverse desserter – bl.a. som pynt på en god frugtsalat eller som tilbehør til en frisk ingefær/hindbær eller mynteis med chokolade.

Se vores opskrifter på ingefær/hindbær – og mynteis med chokolade.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar