Hjemmelavede papadums

Lækre hjemmelavede pappadums

Lækre hjemmelavede pappadums

Hjemmelavede papadums er lækre, sprøde indiske brød. I det indiske køkken bruger man ikke gær til bagning, det betyder at dejen ikke skal hæve og derfor er hurtigt at lave. Disse hjemmelavede papadums er meget bedre end de langtidsholdbare man kan købe i supermarkedet. Desuden er det en fordel, at du selv kan variere, hvor stærke dine papadums skal være. Traditionelt er papadums meget stærke.

Ingredienser til hjemmelavede papadums:

  • 3 dl kikærte eller linsemel (lav det evt. selv)
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • ca. ½ dl vand
  • solsikkeolie

Opskrift hjemmelavede papadums:

  1. Kikærte og linsemel er ofte dyrt eller svært at få fat i, derfor laver jeg altid mit eget. Det gøres let ved at male tørrede linser eller kikærter på en kaffekværn eller i en foodprocessor. Det skal males til helt fint mel, ellers er det svært at få de flade papadums til at hænge ordenligt sammen.
  2. Tilsæt peber, cayennepeber, spidskommen, salt og riv hvidløget i melet og bland godt.
  3. Tilsæt vandet lidt efter lidt, massen skal samle sig til en tør og tæt dej, og den må ikke være fedtet. Vandmængden kan variere en del efter hvilken type mel du bruger og hvor fint melet er malet, så prøv dig frem.
  4. Del dejen i 12 stykker om tril dem til kugler. Herefter trykkes hver kugle flad med hånden og vendes i olie. Nu kan du med en kagerulle rulle hver kugle til en meget tynd pandekage. Det er vigtig at du bruger rigeligt med olie, ellers er det svært at få pandekagen fri af bordet igen efter udrulning.
  5. Til sidst steges hver pandekage gyldne og sprøde på en pande, med lidt rygende varm solsikkeolie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Tip: Hvis du vil have dem rigtig stærke, kan du drysse med ekstra cayennepeber lige efter stegning. Hvis du vil have dem mere børnevenlige, kan du undlade cayennepeber i selve dejen, det smager også rigtig godt.

Tilbehør til papadums:

I indien bruges papadums på samme måde som vi bruger tac0skaller. Papadums er meget praktiske i et gadekøkken, da det store flade brød kan fungere som tallerken. Ovenpå brødet fyldes alle slags fyld, grønsager, kød og dressing. Præcis som vi kender det fra de mexicanske tacoskaller.

 

Tags: , , ,

2 Responses to “Hjemmelavede papadums”

  1. Ayoe 10/11/2015 at 15:57 #

    Hvilke linser bruger du? røde eller grønne?

    • Sara 15/11/2015 at 10:42 #

      Hej Ayoe

      Du kan bruge begge slags, jeg brugte de røde 🙂

      Venlig hilsen
      Sara

Skriv et svar