Garam Masala Kylling

Garam Masala kylling

Garam Masala kylling

Garam Masala kylling er en cremet og velsmagende simreret.

4 personer

50 min til forberedelsen af retten

60 + min til marinering af kyllingen i marinaden

Ingredienser til Garam Masala kylling:

Marinade:

  • 1 dl yoghurt eller græsk yoghurt
  • 1 spsk. hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. ingefær, finthakket
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. groft salt
  • 4-5 spsk. Limesaft

Kylling:

  • 500 g kylling I strimler eller grovetern

Sovs:

  • 1 stort løg, revet
  • 2 tsk. hvidløg, revet
  • 2 tsk. ingefær, revet
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 spsk. mandler, blendet
  • 3-4 dl vand
  • 3 spsk. piskefløde
  • Salt
  • 3-4 spsk. olie til stegning

Tilbehør:

  • Ris
  • Indisk raita
  • Naan brød
  • Pappadums

Pynt:

  • Friske korianderblade, friske mynteblade eller bredballet-persilleblade

Garam masala kylling opskrift:

Garam Masala kylling er delt op i to faser – marinadefasen og sovsefasen. Derfor er det vigtigt at tage én fase af gangen og tilberede retten skridt for skridt – det er en fremgangsmåde der gør det nemmere, hurtigere og mere overskuelig at tilberede denne version af Garam Masala kylling.

Marinade: 


  1. Den finthakkede hvidløg og ingefær blandes sammen med yoghurten i en skål.
  2.  Garam masala krydderiet, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft blandes i.

Kylling:

  1. Bland kødet omhyggeligt med marinaden.
  2. Lad kyllingekødet marinere i marinaden i mindst en time ved stuetemperatur -dog gerne længere tid, gerne helt op til et døgn tildækket i køleskab – husk at røre rundt i den marinerede kylling en gang imellem.
  3. Efter marineringen steges kyllingekødet samt marinaden i et ildfast fad i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 12-15 minutter.

Sovs:

  1. Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri.
  2. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré under omrøring.
  3. Vand, gurkemeje og de blendede mandler tilsættes.
  4. Lad retten småkoge få minutter.
  5. Derefter hældes kødet og marinaden i gryden og når retten er gennemvarmet tilsættes fløden.
  6. Til sidst smages retten til med salt og hvis sovsen virker for tyk så tilføj lidt mere vand.

Servering:

  1. Derefter serveres retten med ris, naanbrød samt indisk raita.
  2. Som prikken over i’et pyntes retten med friske koriander, persille eller frisk mynte.

Tip til servering og anretning:

For at anrette risene flot er det en god idé, at fylde risene i et deciliterbæger og derefter banke dem ud på den tallerken de serveres på. På denne måde holder risene formen og en dl ris er tilpas per portion.

Endnu et tip til anretning af denne ret, er hurtigt at grofthakke en håndfuld mandler og derefter riste dem lysebrune på en pande. Stryg til sidst mandlerne ud over anretning af ris, kylling i sovs og raita. (se billedet)

Hvorfor lave Garam Masala kylling?

Garam Masala kylling er en ret som er sammensat af forskellige spændende og krydderede smagsoplevelser der er grundlæggende og kendetegnende for det indiske køkken.  Mængden af syre, bitterhed, sødme, salt og umami smag er velbalanceret og unik – og det gør denne ret utrolig velegnet til både hverdagsmad og gæstemad.

Lav Garam Masala selv – se opskriften her: Garam Masala

Tags: , , , ,

2 Responses to “Garam Masala Kylling”

  1. Matulde 29/07/2013 at 10:45 #

    Ummeenum, nammenam, Mums, sikke en lækkerbisken !! Nam nam siger jeg bare, Garam Masala kylling er min nye favorit!!

    • Lykke 04/08/2013 at 20:19 #

      Hej Mathulde, vi er rigtig glad for din begejstring og at du kan li’ vores opskrift på Garam Masala kylling.
      Følg med her på siden – der kommer løbende nye og lækre opskrifter, måske kan du få endnu en favorit 🙂

Skriv et svar