Garam Masala

garam masala

garam masala

Garam Masala er en blanding af krydderier der meget almindelige i madretter fra det indiske køkken samt andre sydasiatiske køkkener. Det bruges som det eneste eller som et supplerende krydderi i forskellige madretter. Garam Masala er meget velegnet til både madretter med fisk, kylling, lam, gris eller okse. Garam Masala betyder på Hindi; ’garam’ = stærkt, og ’masala’ = krydderier. Ordet ’garam’ refererer derfor til smagsintensiteten for den færdige krydderiblanding.

Tilberedningstid: ca. 10-15 min

Ingredienser til Garam Masala:

  • 2 spsk. grøn kardemomme frø
  • 1 tsk. brun kardemomme frø
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. kommenfrø
  • ½ spsk. sort peberkorn
  • ½ spsk. hele nelliker
  • 1 kanelstang
  • 1 muskatnød

Garam Masala opskrift:

  1. Korianderfrø, spidskommen, kommen, nelliker, og sort peber blandes og ristes hurtigt på en tør pande til krydderierne begynder at dufte.
  2. Derefter knuses alle ingredienser sammen i en krydderikværn. Hvis du dog ikke har en krydderikværn kan en blender også anvendes.
  3. Den færdige Garam Masala-blanding skal opbevares i en lufttæt beholder et mørkt og tørt sted.

TIP: Hvis du ikke kan finde alle ingredienserne i supermarkedet kan du prøve i en grønthandler – men hvis det heller ikke lykkedes, kan man med nød erstatte nogle af krydderierne med krydderier der allerede er stødt og færdig pakkede.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at Garam Masala har tendens til at blive bitter, hvis det bliver kogt for længe, derfor er det en god idé først at tilføje Garam Masala i det sidste skridt i madlavningen (ligesom friske krydderurter)

Hvorfor lave indisk Garam Masala?

Man kan købe Garam Masala som et færdigmixet blandingskrydderi i de fleste supermarkeder – men den indiske smag og stemning kommer virkelig på sin plads, når man blender og blander sit eget Garam Masala. Det er både hurtig, nemt og udover at det giver en indsigt i det indiske køkken, giver det også en forståelse for de individuelle nuancerede smagsaromaer – som er helt unik og meget grundlæggende for det indiske køkken.

Se den lækre og smagfulde opskrift på Garam Masala kylling

 

Tags: , , ,

No comments yet.

Skriv et svar