Dhal fry

Dhal fry

Dhal eller dhal fry er en en af grundstenene i det indiske køkken. Retten laves oftest af røde eller grønne linser, men der kan også bruges andre bælgfrugter som kikærter. Linserne koges sammen med indiske krydderier og bliver til en slags linsesuppe. Dahl med røde linser er meget proteinholdig og billigt at lave, den er derfor populær i indien, hvor mange er vegetarer..

4 personer
35 min + iblødsætning

Ingredienser til indisk dhal:

  • 500 g røde linser (sættes i blød natten over)
  • 1 løg
  • 1 tomat
  • 6 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 tsk. kommenfrø
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 2 tsk. garam masala
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1½ tsk. chiliflager
  • 2 tsk. groft havsalt
  • 3 spsk solsikkeolie

Dhal opskrift:

  1. Når linserne har stået i blød koges de i vand efter anvisning på pakken i ca. 25 min.

  2. Hak imens løg, hvidløg, tomat og koriander fint.

  3. Varm olien på en middelvarm pande og tilsæt kommenfrø og sennepsfrø. De to krydderien ristes af på panden i ca. 1 minut.

  4. Tilsæt det finthakkede hvidløg og steg det med til det begynder at afgive duft, det tager ca. 1 minut.

  5. Tilsæt herefter løg og tomat, steg i 2 minutter.

  6. Tilsæt gurkemeje, chili og salt og kog det med i 2 minutter.

  7. Tilsæt ca. 1 dl vand og kog det godt igennem i ca. 5 min.

  8. Til sidst tilsættes de kogte røde linser, garam masala og koriander, retten varmes i gennem i yderligere 3 minutter under låg.

TIP: Hvis retten ikke er stærk nok tilsættes ekstra chiliflager og evt. salt

Server retten med jasmin ris og naanbrød.

Variationer af indisk dhal:

Indisk dhal kan laves både vegetarisk og med kød. Af vegetariske varianter også er dhal med grønne linser populær, men der findes mange andre versioner, som dhal med spinat og dhal med blomkål. Da det ikke er normalt at spise kød hver dag i indien, laves der heller  ikke helt så mange forskellige varianter med kød, dog vil man på mange restauranter i den mere turistede ende kunne få dhal med kylling.

 

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar