Chapati

chapatiChapati er indiske madbrød som serveres til stort set alle retter i Indien.

5 stk

15 min

Ingredienser til chapati brød:

  • 150 g mel
  • ½ tsk salt
  • 75 g vand

Chapati opskrift:

  1. Bland mel og salt. Rør vandet ud i melet lidt af gangen, så klistre det mindre. Juster evt. med mere eller mindre vand.

  2. Del dejen i fem og rul til kugler.

  3. Tag en af kuglerne og tryk den flad med hånden og vend i mel.

  4. Rul herefter forsigtigt ud med en kagerulle, sørg for at skubbe dejen lidt rundt så den ikke hænger fast i bordet. Brug rigeligt mel. Rul til dejen er blevet til en tynd pandekage, ca. 3 millimeter.

  5. Varm en pande op, så den er meget varm. Læg en pandekage på og varm den igennem i ca. 10 sekunder.

  6. Vend pandekagen og steg i ca. 30 sekunder til der begynder at komme bobler i dejen.

  7. Vend herefter pandekagen og tryk pandekagen ned med en tør og ren klud. Dermed får pandekagen ekstra varme og dejen bobler op på samme måde som pitabrød.

  8. Vend og gentag tryk med kluden. Brødet er færdigt.

Alternative metoder til at lave chapati brød:

Ovenstående metode virker måske lidt besværlig. Men når man har øvet sig lidt, bliver det dog hurtigt meget nemmere.

Hvis du har en gaskomfur kan du lave chapati brød på samme måde som inderne. Pandekagen får først 10 sekunder på den ene side og 30 sekunder på den anden side til der begynder at komme bobler. Derefter lægges pandekagen direkte på flammen, hvor den bobler op med det samme og chapati brødet er færdigt.

Chapati kan også laves i ovnen, men resultatet bliver bedst, hvis man ejer en bagesten. Med en bagesten er det rigtig nemt og man kan bage flere brød af gangen. Sæt ovnen på 250 grader, når ovnen er varm venter du 15 minutter, så er bagestenen klar. Pandekagerne rulles ud og lægges på den varme bage-/pizzasten. når de er boblet op er de klar det tager ca. 2 minutter.

Tip! Indisk brød er kendetegnet ved et tyndt sprødt ydre og en lækker blød og luftig midte. Det indiske brød bliver sådan fordi det bages ved meget høj varme, ofte ved åben ild eller på gaskomfur. De danske køkkener er ikke gearet til at skabe så høj varme, derfor er det en rigtig god ide at benytte en bagesten. Bagestenen kan netop efterligne den høje varme, så dit indiske brød bliver helt perfekt. Det bedste er at købe en pizzasten med tilhørende bagespade. det koster ikke ret meget og gør altså en kæmpe forskel for dit bagværk. Jeg anbefaler dette sæt.

Chapati vs. naan:

I modsætning til naan brød som de fleste kender, er chapati et tynd blødt pandekage lignende brød. I indien spiser man med fingrene og bruger derfor brødet til at skovle ris og sovs med, i stedet for bestik.

Tags: , ,

No comments yet.

Skriv et svar