Chai is

chai is

chai is

Chai is stammer direkte fra den populære og lækre chai the, der er et must når man beskæftiger sig med det indiske køkken – og derfor lod vi os inspirere og udvikle en frisk og cremet hjemmelavet chai is, hvor alle de gode ingredienser fra chai the’en bliver blandet med den fede og eksotiske smag fra kokosmælken samt den danske milde smag fra kaffefløden. Prøv denne dejlige indiske dessert.

Tilberedningstid: ca. 1,5 time (hvis man har en ismaskine)

4 personer

Chai is ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 dl kaffefløde
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 dl kokosmælk (full fat)
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. sort the
  • 6 flækkede kardemommekapsler
  • 1 cm. fintrevet ingefær
  • 2 peberkorn

Chai is opskrift:

  1. Kog vand, mælk, kokosmælk, sukker, sort the, flækkede kardemommekapsler, ingefær, peberkorn sammen i 7 min, hvorefter blandingen filtreres i en si og den tilbageværende væske afkøles.
  2. Den afkølede væske blandes med den kondenserede mælk og kaffefløden.
  3. Herefter skal blandingen i en ismaskine til massen har den ønskede konsistens. Hvis man ikke har en ismaskine kan man komme massen i fryseren dog under jævnlig omrøring  (i starten hver halve time derefter mindre og mindre omrøring.)
  4. Server den lækre indiske dessert med lidt kanel.

Tip! Der er mange forskellige ismaskiner på markedet. Hvis man gerne vil have en ismaskine kan det godt betale sig at købe en ordenlig maskine. Det er vigtigt at maskinen har et indbygget kølesystem og en tilstrækkelig stor motor, så det er muligt at lave større portioner. Jeg har selv en Nemox Gelatissimo, som jeg er rigtig glad for. Den kan alt det den skal og er ikke specielt dyr. Den kan købes lige her.

Tip! Det man skal være opmærksom på, når man ikke har en ismaskine, og skal lave is fryseren, er at isen kan krystallisere. For at undgå krystallisering skal indholdet i isen være mindre vandholdigt – derfor man kan for eksempel udskift kaffefløden med ren fløde og i stedet for vand kan man tilsætte sødmælk. Omrøring er som sagt meget vigtig for, at gøre isen sammenhængende og cremet.

Hvis man ikke bryder sig om kokosmælk kan man erstatte det med fløde.

Før servering er det en idé, som pynt, at drysse lidt stødt kanel over isen – det supplerer både isens smag samtidig med at det er dekorativt.

Hvorfor lave Chai is?

Chai isen, er på samme måde, som chai the’en krydret og varm i smagen, men samtidig er den mild og rund. Kokosmælken er en fantastisk ingrediens, til netop at associere og understrege isens asiatiske rødder og derved skiller den sig ud fra den typiske danske mælke eller flødeis. Chai isen er uden tvivl en is der kan nydes hele året rundt – og den fine smag af fedme og krydderier er en unik smagssammenblanding både til gæster og til selvforkælelse. Det bliver helt sikkert en ny familie-favorit – god fornøjelse!

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Chai is”

  1. Julie 13/10/2013 at 01:57 #

    Mnnn Vildt lækker is!! 😀

    • Lykke 19/10/2013 at 09:52 #

      Tak for din besked, Julie. Vi kan kun give dig ret, det er en vildt lækker is!

Skriv et svar