Chai te

Chai te

Chai te

Chai te eller chai masala er en sort te, som er tilsat krydderier. Teen, som er meget udbredt i Indien, blev oprindeligt lavet på varmt vand. Nu om dage laves chai te med mælk mange steder og er i Danmark bedre kendt som chai latte. Baressos variant er karakteriseret ved at være meget sød, i Indien er den langt mere krydret og mindre sød.

 2 portioner

Ingredienser til indisk chai te:

 • 1½ dl vand
 • 1½ dl mælk
 • 1 tsk sort te
 • 2 sorte peberkorn
 • 3 kardemommekapsler, flækket
 • ½ cm ingefær, revet
 • 1-3 tsk sukker, efter smag

Chai opskrift:

 1. Alle ingredienser blandes i en gryde

 2. Kog ved middelvarme i ca. 7 minutter og smag til med sukker

 3. Filtrer teen gennem et klæde eller kaffefilter og server straks

Chai hjemmelavet te:

Hjemmelavet chai te smager langt bedre end te lavet på chai ekstrakt eller industriproduceret pulver. Det tager lidt længere tid at lave en god hjemmelavet chai blanding, men det er det hele værd. Denne opskrift er bare en af mange varianter. Der er ikke nogle bestemte chai krydderier som er de ‘rigtige’ at bruge. Mange steder bruger man foruden kardemomme og ingefær kanel, nelliker, laurbærblade, anis og vanilje. Så man må prøve sig lidt frem for at finde sin helt egen yndlings chai te.

Udover chai te drikker inderne også te, som er brygget på vand. Flere af de mærker vi kender i Danmark kommer fra Kina og Indien. Her kan blandt andet nævnes Darjeeling te, som er meget populær i både Indien og Danmark.

Indisk darjeeling te:

Darjeeling te betegnes i dag, som en af de fineste sorter af sort te. Teen produceres i regionen Darjeeling, som ligger i delstaten Vestbengalen i det nordøstlige Indien. Regionen ligger ca. 2500 meter over havets overflade i nærheden af Himalayabjergene. Det at Darjeeling området ligger højt har betydning for hvordan teen smag udvikler sig.

Tags: , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hjemmelavet indisk Burfi • Opskrifter på Indisk Mad - Indisk Nam Nam - 14/11/2014

  […] bliver tørre.Derudover kan det varmt anbefales at nyde en indisk Burfi sammen med vores lækre chai te eller en god kop […]

Skriv et svar