Butter Chicken

butter chicken

butter chicken

Butter chicken masala eller Murgh makhani, som opskriften hedder i Indien er en meget traditionel indisk ret og man spiser overalt i Indien. Retten er meget smagfuld og har en lækker cremet konsistens.

4 personer

40 min

Ingredienser til butter chicken masala:

  • 500 g kylling (bryst eller lår)
  • 1 stort løg
  • 2 tomater
  • ½ spsk presset hvidløg
  • ½ spsk revet ingefær
  • 3 spsk yoghurt
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 tsk tandoori chicken masala
  • 1 tsk chicken masala
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk solsikkeolie

Butter chicken opskrift:

  1. Lav en marinade af hvidløg, ingefær og tandoori chicken masala, vend kyllingen og lav den trække i 15 min.

  2. Hak løg og tomat fint.

  3. Varm olien op i en gryde eller wok.

  4. Steg løg i et par minutter til de er klare, tilsæt herefter tomat og steg yderligere et par minutter.

  5. Tilsæt gurkemeje, salt og chili. det skal stege med ca. 3 minutter.

  6. Yoghurt og chicken masala tilsættes og røres ud i de andre ingredienser.

  7. Den marinerede kylling, smør og fløde tilsættes. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter til kyllingen er gennemstegt og mør.

Butter chicken, naan og jasmin ris serveres sammen med indisk raita. Butter chicken er nem at lave og og er ikke tidskrævende. Derfor egner den sig godt til hverdag mad hvor madlavningen skal gå lidt stærkt. Faktisk er butter chicken en fedtfattig ret. De mange krydderier giver kyllingeretten masser af smag, samtidig med at smør og yoghurt søger for den helt perfekte cremede konsistens.

Butter chicken i yoghurt marinade:

Hvis du har god tid kan du lave en butter chicken yoghurt marinade. Bland yoghurt, hvidløg, ingefær og tandoori chicken masala og vend kyllingen heri. Lad den stå i marinaden natten over, så bliver kyllingen rigtig mør og lækker.

Butter chicken i ovn:

Desuden kan man med fordel lave butter chicken i ovn. Her blandes alle ingredienser med den marinerede kylling i en rømertopf eller en stegeso og bages til kyllingen er gennemstegt. Retten bliver bedre hvis man laver den i en wok, hvor krydderierne kan steges af ved høj varme og derfor udvikler mere smag. Men ved at lave butter chicken i ovnen undgår man en masse rod i køkkenet lige op til at kyllingen skal serveres, så det er bestemt en nem mulighed.

Tags: , , , , ,

8 Responses to “Butter Chicken”

  1. Hanne 15/06/2013 at 11:08 #

    Lækker mad som er perfekt krydret. Super dressing og brød – godt
    sammensat.

    • Sara 12/07/2013 at 15:58 #

      Hej Hanne.

      Tusind tak for din kommentar og de flotte ord. Opskriften stammer fra et madlavnings kursus, som jeg har været på i Goa.

      Venlig hilsen
      Sara

  2. Frederik 29/06/2013 at 11:55 #

    God opskrift, maden smager vanvittigt godt. Kan klart anbefales.

    • Sara 12/07/2013 at 16:00 #

      Hej Frederik.

      Mange tak for din anbefaling, den betyder meget for os.

      Venlig hilsen
      Sara

  3. Susanne 11/07/2013 at 15:22 #

    Sikke dejlig mad!

    • Sara 12/07/2013 at 16:01 #

      Hej Susanne

      Tak for din kommentar, vi er vilde med Indisk mad!

      Venlig hilsen
      Sara

  4. Anne 17/03/2014 at 07:05 #

    Hej Sara
    Vi vil gerne spise Indiske retter men kan ikke tåle mælk (yoghurt osv)
    Hvad erstatter jeg med?
    Normalt bruger vi soyamælk og tofu – går det an?
    Tak og Hej fra Anne

  5. Lykke 03/10/2014 at 20:43 #

    Hej Anne,

    Ja, det er muligt at erstatte mælkeprodukterne i retterne med både soyamælk og tofu.
    Det kunne også være en mulighed at bruge kokosmælk istedet for mælk – og derved bevare rettens orientalske smag.
    Derudover kan yoghurten eventuelt erstattes med ‘Alpro Simply Plain’ yoghurt som kan købes i større fødevarebutikker.
    En alternativ måde at erstatte yoghurten på, er ved at blende friske bananer med lidt vand – derved vil konsistensen blive en cremet og flydende struktur. Hvis du ønsker lidt fastere konsistens kan man nedfryse bananen et par timer før brug. Men vær’ opmærksom på, at banan er meget smagsgivende, så husk at smag retten til løbende.

    God fornøjelse – vi håber du kan bruge rådene!

Skriv et svar